today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Η Νέα Τούμπα και η αναβάθμιση του Καυταντζογλείου στο επίκεντρο της συνάντησης του Λ.Αυγενάκη-Μ.Αντωνίου

Ζητήματα, όπως το έργο της Νέας Τούμπας και η αναβάθμιση του Καυταντζόγλειου Σταδίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, σήμερα, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και η επικεφαλής του Γραφείου Μαρία Αντωνίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού (Γραφείο Μακεδονίας), στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Αυγενάκη στη βόρεια Ελλάδα, συζητήθηκαν «πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα» που βρίσκονται «ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα στη Βόρεια Ελλάδα».

Ειδικότερα για τη Νέα Τούμπα, τονίζεται ότι το project «προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε συμφωνήσει», ενώ βασική προτεραιότητα αποτελεί και η αναβάθμιση του Καυτανζόγλειου Σταδίου, έργο για το οποίο αναφέρεται πως «παρά τις όποιες καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, από την ανάληψη της διακυβέρνησής μας έχουμε κάνει βήματα προόδου για τη βελτίωση και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε, επίσης, το άθλημα της Ιππασίας και το ενδιαφέρον που υπάρχει από ομίλους, συλλόγους αλλά και ιδιώτες επενδυτές να αναπτυχθεί περαιτέρω καθώς «η αθλητική, θεραπευτική και ελεύθερη ιππασία αλλά και ο τομέας του ιππο-τουρισμού κερδίζουν συνεχώς έδαφος», ενώ τέθηκαν επί τάπητος και οι αθλητικές δραστηριότητες και διοργανώσεις, που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, η κ. Αντωνίου έθεσε το θέμα του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς και πιο συγκεκριμένα της δημιουργίας ενός σύγχρονου κέντρου, με την κατάλληλη διαμόρφωση χώρων και υποδομών, αντάξιου των ομίλων της περιοχής και των διακρίσεων που έχουν επιφέρει, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, με τον κ. Αυγενάκη να υπογραμμίζει ότι η βελτίωση των εγκαταστάσεων του Ναυταθλητικού Κέντρου θα πρέπει να γίνει στα πρότυπα διεθνών κέντρων και να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις.
Ο κ. Αυγενάκης και η κ. Αντωνίου έδωσαν «ραντεβού» στο 8ο Rally Greece Offroad, που θα διεξαχθεί στη Δυτική Μακεδονία, το διάστημα 12-15 Νοεμβρίου 2020, με έδρα το Άργος Ορεστικό. Μάλιστα, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποδέχθηκε το αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής, ώστε να αξιολογηθεί ο επερχόμενος αγώνας ως «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup». «Η εξέλιξη αυτή πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει το 2021 ως τη χρονιά, που η Ελλάδα θα επιστρέψει με αγώνα σε επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ