today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Κίνα: 11 «εισαγόμενα» κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Ένδεκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη, αριθμός ελαφρά αυξημένος από τα επτά τα οποία εντοπίζονταν την προηγουμένη, ενημέρωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα τους ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν εντοπίζονται μολύνσεις μεταξύ των ταξιδιωτών από το εξωτερικό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν — οι περιπτώσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει το Πεκίνο — μειώθηκε σε 8 από 24 την προηγουμένη.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Δεκαέξι ασθενείς, από δεκαπέντε την προηγουμένη, κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να ανέρχεται σε 80.666. Οι ασθενείς οι οποίοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται είναι 200, όλοι τους «εισαγόμενα» κρούσματα.

Επισήμως, η πανδημία του κορωνοϊού στην Κίνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.634 ανθρώπους επί συνόλου 85.500 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ