today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία αποφεύγει τον Λευκό Οίκο λόγω της διαχείρισης του κορωνοϊού

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ, αν και σύμμαχος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα πως απέφευγε τον Λευκό Οίκο από τις αρχές Αυγούστου, λόγω της ανεπαρκούς προσοχής που δινόταν εκεί μπροστά στον νέο κορονοϊό.

«Δεν έχω πάει στον Λευκό Οίκο από τις 6 Αυγούστου. Διότι είχα την αίσθηση ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονταν αυτό (την πανδημία) ήταν διαφορετικός από τον δικό μου και αυτού που εγώ είχα προτείνει να κάνουμε στη Γερουσία, δηλαδή να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης», είπε ο γερουσιαστής στο προπύργιό του, το Κεντάκι, σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 πριν από μία εβδομάδα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις ημέρες προτού επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συμβούλων και ανθρώπων που επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο, ιδίως κατά τη διάρκεια της τελετής για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μιας δικαστίνας στο Ανώτατο Δικαστήριο, προσβλήθηκε από τον ιό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ