today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΚΙΣΕ: Ιστορική η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης

«Ιστορική απόφαση» που «απονομιμοποιεί τα νεοναζιστικά μορφώματα και θωρακίζει τη Δημοκρατία στη χώρα μας» χαρακτηρίζει την ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση για τη Χρυσή Αυγή, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ).

«Η σημερινή δικαστική απόφαση έρχεται να επισφραγίσει μια μεγάλη αλήθεια: το πόσο επικίνδυνες είναι οι νεοναζιστικές οργανώσεις που λυμαίνονται τον πατριωτισμό για να διασπείρουν το μίσος και να επιβάλλουν τον σκοταδισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ και προσθέτει: «Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις βίαιες επιθέσεις, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στη Βουλή, την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος, τη ρατσιστική βία και τους βανδαλισμούς εβραϊκών χώρων, οι Έλληνες Εβραίοι νιώθουμε ικανοποίηση που η Ελληνική Δικαιοσύνη, ύστερα από τεράστια σπουδή, έδωσε την απάντησή της στο ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο ενός νεοναζιστικού μορφώματος».

Το ΚΙΣΕ υπογραμμίζει, παράλληλα, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «το μόρφωμα αυτό είχε κερδίσει στο παρελθόν την εμπιστοσύνη χιλιάδων συμπολιτών μας και τα ηγετικά του στελέχη κατείχαν έδρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Έχοντας βιώσει τη φρίκη του Ναζισμού, με 6.000.000 θύματα του Ολοκαυτώματος, από την πρώτη στιγμή της εκλογής τους, το 2012, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος επεσήμανε δημόσια τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τη Δημοκρατία και την ανάγκη καταπολέμησης των νεοναζιστικών μορφωμάτων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Η απονομιμοποίησή τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ο ορισμός τους ως εγκληματικές οργανώσεις, δεν συμβολίζει τον εφησυχασμό. Αντιθέτως, ενθαρρύνει την καταπολέμηση του Ναζισμού ώστε να μην γεννηθεί ξανά το αυγό του φιδιού στην Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ