today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Ιταλία: Έκκληση Κόντε για χρήση μάσκας παντού μετά την αύξηση κρουσμάτων

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 3.678 κρούσματα κορωνοϊού, και 31 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.677, με 28 νεκρούς.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (544) , στην Λομβαρδία (520) και στο Βένετο (375). Συνολικά, 3.782 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας και 337 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι οι μάσκες έγιναν, πλέον, υποχρεωτικές σε όλους τους εξωτερικούς χώρους «διότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι «στο εξής, οι περιφέρειες θα μπορούν να υιοθετούν πιο αυστηρά μέτρα από εκείνα της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ θα υπάρχει περιορισμός σε περίπτωση που επιθυμούν να τα χαλαρώσουν και θα χρειάζεται η έγκριση του υπουργείου υγείας».

«Αν κάποιος ζει σε απομακρυσμένη περιοχή -στο βουνό ή στην ύπαιθρο- μπορεί να μην φορά μάσκα. Διαφορετικά, πρέπει όλοι να την παίρνουμε μαζί μας όταν βγαίνουμε, και να την φοράμε πάντα», υπογράμμισε ο Κόντε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ