today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές στηρίζουν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Υπέρ του νέου αθλητικού νομοσχεδίου τάσσονται τρεις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Πρωταθλητές Ευρώπης του Καράτε. Με κείμενο που ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους στο Facebook, τρία από τα πιο εμβληματικά στελέχη του ελληνικού καράτε χαιρετίζουν το νέο αθλητικό νόμο και καταγγέλλουν πρώην διοικήσεις της ΕΛΟΚ. Ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος και ο Δημήτρης Τριανταφύλλης έλυσαν τη σιωπή τους σε ένα ποστάρισμα που έχει κοινό πρόλογο, αλλά στη συνέχεια ο καθένας αναφέρει τι δική του, πικρή, εμπειρία.

«Παρακολουθούμε με χαρά τις αλλαγές που έρχονται με τον νέο αθλητικό νόμο. Ανυπομονούμε για τη νέα εποχή που ξημερώνει στον ελληνικό αθλητισμό και στο καράτε μας.
Είδαμε το βίντεο με τις καταγγελίες των συναθλητών μας, Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών, στην ιστιοπλοΐα. Συγκίνηση, στεναχώρια, θυμός κι άλλα συναισθήματα! Αλληλεγγύη όμως πρώτα από όλα. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι συμβαίνουν και σε άλλους συναθλητές μας, σε άλλα αθλήματα. Νομίζαμε, ως τώρα, ότι συμβαίνουν μόνο σε μας…», αναφέρει η κοινή εισαγωγή των τριών σπουδαίων Ελλήνων καρατέκα που πλέον συμπεριλαμβάνονται στους κορυφαίους δάσκαλους καράτε της χώρας.

Στη συνέχεια, ο καθένας καταθέτει τη δική του μαρτυρία.

«Μην ανακατεύεσαι, μείνε αμέτοχος, αλλιώς είσαι απέναντι μου», γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος αναφερόμενος σε παλιό παράγοντα της ΕΛΟΚ, τον οποίο φωτογραφίζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε: «Και στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες απειλές του τύπου «αν μου κουνηθείτε θα καταστρέψω την ομοσπονδία σε μια νύχτα και θα κάνω άλλη χωρίς εσάς»(διότι ήταν γγ της παγκόσμιας ομοσπονδίας). Σαν αθλητές δεν είχαμε το δικαίωμα επιλογής για την συμμετοχή μας σε αγώνες αν δεν συμφωνούσε ο δυνάστης. Από την στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά και εκδήλωσα άποψη άρχισε ο πόλεμος. Αποκλείστηκαν όλοι οι αθλητές του συλλόγου μας από την εθνική ομάδα παρόλο που ήταν πρωταθλητές Ελλάδας. Τα ίδια κριτήρια που επέλεγαν αθλητές στην εθνική ομάδα δεν ίσχυαν για εμάς . Ζητούσαν από τα σωματεία να εγκρίνουν απολογισμούς χωρίς να έχουν την έγκριση της νόμιμα εκλεγμένης εξελεγκτικής επιτροπής, όποιος συλλόγος δεν το έκανε έμπαινε στην μαύρη λίστα. Ζητούσαν στοχευμένα μόνο από τα σωματεία της αντιπολίτευσης δικαιολογητικά που αποτελούσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αν δεν τα έστελναν απέκλειαν ανήλικους αθλητές από τους αγώνες . Παράνομα μας κρατούσαν τα δελτία για πάνω από 6-8μηνες και χωρίς κάρτες υγείας με σκοπό την παράνομη λειτουργία των συλλόγων μας, ταυτόχρονα μας έκαναν κατεγγελίες.

Ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος αναφέρει:
«Για όποιον ενδιαφέρεται εις βάθος, έχω κάθε πρακτικό, κάθε έγγραφο του δικηγόρου υπεράσπισής μου από την όλη υπόθεση αλλά και από τη γνωστή δικαστική επιτροπή ΕΛΟΚ, εργαλείο στα χέρια του σουλτάνου ο οποίος μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε για να τιμωρεί αθλητές που δε συμφωνούν μαζί του.
Ως προπονητής νεοσύστατου συλλόγου το 2014 ο όρος για να αναγνωρίσει η ομοσπονδία τον σύλλογο ήταν να δώσει ο σύλλογος το γνωστό «λευκό χαρτί» στις επόμενες αρχαιρεσίες. «Αν δεν είσαι μαζί μας θα είστε εκτός» μου είπε. Πολύ χαίρομαι που επιτέλους με τον καινούργιο νόμο στις εκλογές ομοσπονδιών θα ψηφίζουν μόνο μέλη του Δ.Σ του κάθε συλλόγου και όχι άγνωστοι αντιπρόσωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε το ονοματεπώνυμο ενός τουλάχιστον αθλητή του συλλόγου που αντιπροσωπεύουν.
Ο ίδιος σκιώδης μου χτύπησε και εμένα την πόρτα το 2016 αφού «απέλυσε» τον τότε προπονητή Εθνικής ομάδας Γκουβούση Κώστα για να πάρω τη θέση. Να γίνω προπονητής εις βάρος ενός ανθρώπου που είχε οδηγήσει την ομάδα μας σε μεγάλες επιτυχίες, που σαν αθλητές μας φιλοξενούσε σπίτι του και γενικότερα έκανε πολλά παραπάνω πράγματα από όσα κάνει ένας απλός προπονητής. Αν λοιπόν ήθελα τη θέση έπρεπε να κόψω κάθε επαφή, και αυτός και κάποιοι άλλοι να γίνουν εχθροί μου. «Η θα είσαι μαζί μας ή με την αλητεία» μου έλεγε συχνά πυκνά. Σαφώς και δεν έγινα πότε εθνικός προπονητής-τηλεκατευθυνόμενο.

Τέλος, στη δική μου μαρτυρία ο Δημήτρης Τριανταφύλλης υποστηρίζει:
«Θα σας πάω λοιπόν λίγο πίσω στο χρόνο και θα μοιραστώ μαζί σας την προσωπική μου εμπειρία, όταν εξωθεσμικός παράγοντας (o γνωστός επίτιμος) με πήρε τηλέφωνο όταν αντιλήφθηκε ότι ο έλεγχος χάνεται από ανθρώπους που αντιστάθηκαν σε όλη αυτή την παθογένεια που δημιούργησε ο ίδιος μαζί με αυτούς που στηρίζουν τις πρακτικές του.
Μου ανέφερε τα εξής:
Ήρθε η ώρα να γίνεις προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας.
Αλλά για να γίνει αυτό σταματάς τις επαφές σου με συγκεκριμένους ανθρώπους ανάμεσά τους (οι Δάσκαλοί μου λόγω προσωπικής διαμάχης που ο ίδιος δημιούργησε όπως πάντα).
Πρέπει να επιλέξεις ή ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΊ ΜΟΥ ή ΕΊΣΑΙ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΜΟΥ και δεν θα έχεις την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους(σας θυμίζει κάτι);;;

Φυσικά όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν την απάντηση, μιας και απευθυνόταν σε ένα Παγκόσμιο Πρωταθλητή και έναν άνθρωπο που ούτε χειραγωγείται ούτε απειλείται από κανένα.

Εκτοτε ξεκίνησε το κυνηγητό με τα γνωστά παιχνιδάκια που έκανε κατά καιρούς. Συνεχόμενη προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητας μου, με χαρακτηρισμούς είτε σε τρίτους είτε στις λιβελοσελίδες που ο ίδιος ηγείται, έψαχνε μανιωδώς μάρτυρες να καταθέσουν για το άτομό μου σε δικές του δικαστικές επιτροπές ,καθυστερούσε να δώσει χαρτιά στον σύλλογο που είμαι προπονητής, ζητούσε χαρτιά που δεν ζητούσε στους δικούς του συλλόγους, δεν έβγαζε ποτέ τις προβλεπόμενες διαπιστεύσεις για βοηθούς μου σε αγώνες με ανήλικους αθλητές, δεν με δεχόντουσαν σε καμία δραστηριότητα της ομοσπονδίας όπως σχολή εξεταστών. Υπογράφανε βέβαια άμεσα διάφορα χαρτιά και διπλώματα Νταν σε όποιον είναι μαζί τους και άλλα πολλά που δεν χωράνε να τα γράψω»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ