today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

ΗΠΑ: Θετικός στον κορωνοϊό ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάικ Λι

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ κάλεσε σήμερα το Σώμα να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εξετάσεων και ιχνηλάτησης των επαφών των γερουσιαστών και άλλων προσώπων στο Καπιτώλιο, αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Γερουσία χρειάζεται ένα πρόγραμμα εξετάσεων και ιχνηλάτησης για τους γερουσιαστές, τους υπαλλήλους τους και όλους όσοι εργάζονται στο συγκρότημα του Καπιτωλίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του. «Είναι αναγκαίο να δημοσιοποιούνται όλα τα αποτελέσματα ώστε να περιορίσουμε μια πιθανή συρροή κρουσμάτων και να καθορίζουμε αν είναι ανάγκη οι γερουσιαστές και οι υπάλληλοί τους να μπαίνουν σε καραντίνα ή σε αυτοαπομόνωση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάικ Λι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε και αυτός θετικός στην Covid-19 και θα παραμείνει σε απομόνωση για 10 ημέρες. «Σε αντίθεση με το τεστ που έκανα πριν από λίγες ημέρες, όταν επισκέφθηκα τον Λευκό Οίκο, το χθεσινό τεστ βγήκε θετικό», ανέφερε ο Λι, που είναι μέλος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει εγκαίρως στα καθήκοντά του και θα είναι παρών όταν η Επιτροπή θα εξετάζει την υποψηφιότητα της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την πλήρωση της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ