today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Έκκληση προς τη βιομηχανία της μόδας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα

Οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος του κινήματος Extinction Rebellion εξέδωσαν μια ανοιχτή επιστολή προς τη βιομηχανία της μόδας, ζητώντας την αλλαγή της κουλτούρας της κατανάλωσης και της καταστροφής.

Η επιστολή, που εκδόθηκε με τη μορφή ταινίας, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας καμπάνιας, με σύνθημα Fashion Act Now, που ζητά από τη βιομηχανία να συμβάλει στον περιορισμό της κλιματικής και της οικολογικής κατάρρευσης.

«Αυτή είναι η έκκλησή μας να κάνουμε τη βιομηχανία να μεταμορφωθεί σε αυτό που μπορεί να είναι για τους ανθρώπους, να προχωρήσει μπροστά και να μην είναι μάταιος επαγγελματικός κλάδος, αλλά ανθρωπιστικό επάγγελμα» δήλωσε ο Virgil Abloh ένας από τους πολυάριθμους εκπροσώπους της μόδας που αναφέρονται στην ανοιχτή επιστολή .

Η καμπάνια Fashion Act Now ξεκίνησε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι και ευθυγραμμίζεται με την έκκληση του Extinction Rebellion που στοχεύει στην ακύρωση των Εβδομάδων Μόδας με τη μορφή που διοργανώνονται σήμερα και απορρίπτει την ταύτιση της νεανικής κουλτούρας με την υπερβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ