today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Συνωστισμού συνέχεια. Πήγαν… πλατεία αγνοώντας μέτρα, πρόστιμα και συστάσεις

Το παράδειγμα των Βρετανών, οι οποίοι επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, στις οποίες μετά το κλείσιμο των κλαμπ συνωστίζονταν στις παραλίες (π.χ. Λαγανάς) και τώρα κάνουν το ίδιο στις πλατείες των πόλεών τους, φαίνεται πως ακολουθούν και πολλοί Αθηναίοι.

Μπορεί χθες τα περίπτερα να έκλεισαν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ως μέτρο ανάσχεσης του συγχρωτισμού, αλλά σε αρκετές πλατείες της Αθήνας δημιουργήθηκε συνωστισμός για ένα ακόμη βράδυ, κόντρα στις συστάσεις των ειδικών που τονίζουν ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αττική είναι δύσκολη όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

φωτό: protothema

Την ίδια ώρα υπάρχει ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Η ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύει 80 περιπολικά τα οποία θα πηγαίνουν διαδοχικά σε πλατείες της Αττικής, με έμφαση σε αυτές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. Αρχικά, θα κάνουν χρήση των μεγαφώνων, μέσω των οποίων θα απευθύνουν συστάσεις.

 

φωτό: protothema

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγχρωτισμό στους παραβάτες. Μέτρα θα λαμβάνονται και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι τους.

Στη σύσκεψη που έγινε στη ΓΑΔΑ αποφασίστηκε, επίσης, ότι θα εφαρμόζεται αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες που δεν θα εφαρμόζουν τα μέτρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ