Ποια σχολεία και τμήματα δεν λειτουργούν από την Τετάρτη λόγω κορωνοϊού

60
ΑΠΕ

Επικαιροποιείται συνεχώς η λίστα με τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού και τις σχολικές μονάδες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων και τάξεων.

Η λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία και τις σχολικές μονάδες που έχουν αναστολή λειτουργίας τμημάτων και τάξεων ολοένα και αυξάνεται, καθώς επιβεβαιώνονται νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Τα περισσότερα κλειστά σχολεία, καθώς και οι σχολικές μονάδες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων και τάξεων μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού, βρίσκονται στην Αττική.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 στη]ν ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, γνωστοποίησε ότι από τα 346 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 210 βρίσκονται στην Αττική.

«Για 2η εβδομάδα έχουμε πάνω από 300 κρούσματα, ενώ υπάρχουν αυξητικές τάσεις για τους διασωληνωμένους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Αττική, ενώ ο μέσος όρος θανάτων αγγίζει τους 5 όπως στο πρώτο κύμα» ανέφερε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει μια επιβράδυνση της μεταδοτικότητας, η οποία σχετίζεται με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι τα μαθήματα σε κλειστά σχολεία και σχολικές μονάδες που έχουν αναστολή λειτουργίας τάξεων και τμημάτων γίνονται μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Η δια ζώσης διδασκαλία των παιδιών μας από τους εκπαιδευτικούς είναι αναντικατάστατη. Ωστόσο, όταν υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια, σε αυτήν την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης» δήλωσε.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα του Υπουργείου Παιδείας, στην Αττική τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού είναι το:

1ο Νηπιαγωγείο Άγιοι Ανάργυροι (έως 6/10)
το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης (έως 2/10)
το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης (έως 1/10)
το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας (έως 30/09)
το 7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης (έως 29/9)
2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (έως 27/9)

Εκτός Αττικής, έχει κλείσει το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου Κρήτης (έως 27/9) και το 14ο Νηπιαγωγείο Καβάλας (έως 1/10).

Κλειστές παραμένουν έως και τις 25/09 όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.