today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Νέες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας: Μην περιφέρεστε γύρω – γύρω στα νησιά

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο. Με αφορμή τη ανακοίνωση των ηγετών της MED-7, δύο ημέρες μετά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική, ο Ερντογάν έβαλλε και κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα του 1980, ο Ερντογάν ανέφερε πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Ελλάδα.«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά», ανέφερε και κάλεσε την Αθήνα να μην «περιφέρεται γύρω – γύρω στα νησιά» γιατί «κάνει λάθος και στο τέλος θα μείνει μόνη της».

«Μας μιλάτε συνέχεια για γείτονες, γείτονες. Οταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη», τόνισε και έστειλε μήνυμα πως «η Τουρκία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

Συντηρώντας τους υψηλούς τόνους, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως ο Μακρόν δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα περί ανθρωπισμού, κάνοντας λόγο για σφαγές της Γαλλίας στην Αφρική. «Κύριε Μακρόν δεν ξέρετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ τι έκανες;», επεσήμανε.

Παράλληλα, απαντώντας στη δήλωση του Γάλλου προέδρου πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».

Ο Ερντογάν δεν ξέχασε και την Ελλάδα: «Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ