Δήμος Αθηναίων: Στηρίζει 340 οικογένειες της πόλης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Eurokinissi

Σε 340 νοικοκυριά της Αθήνας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και επιπροσθέτως «χτυπήθηκαν» από την πανδημία, ο δήμος της Αθήνας θα προσφέρει πολύπλευρη στήριξη, για τους επόμενους δέκα μήνες. Συγκεκριμένα οι οικογένειες αυτές θα λαμβάνουν κάθε δεκαπενθήμερο, από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (ΚΥΑΔΑ) πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντων ατομικής υγιεινής, οικιακών καθαριστικών, χαρτικών κ.λπ.), ενώ θα τους προσφέρεται -αν το ζητούν- και ψυχοκοινωνική στήριξη από επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που εγκαινιάζει το ΚΥΑΔΑ σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και τη Lidl Ελλάς. Οι σχετικές αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, λόγω κορονοϊού, στο email seckyada@otenet.gr, από 9 έως 16 του μηνός.

«Είναι πεποίθηση και στόχος μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, με όποιο τρόπο, για να μην υπάρξει ούτε μία οικογένεια χωρίς έμπρακτη στήριξη, δηλ. χωρίς τα απαραίτητα. Το πετυχαίνουμε με τις υπηρεσίες μας, με τους ανθρώπους μας αλλά και με όσους συμμαχούν μαζί μας για να δημιουργήσουμε αυτή τη μεγάλη αγκαλιά για όλους όσοι την έχουν ανάγκη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.