today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ινδία: Κοντά στα 3,8 εκ. τα κρούσματα κορωνοϊού

Τα 3,8 εκατομμύρια πλησιάζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ινδία, την ώρα που τα κρατίδια εξακολουθούν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς παρά την άνοδο του αριθμού των νέων μολύνσεων.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ινδία 78.357 νέα κρούσματα covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 3.769.523. Εξάλλου 66.333 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό.

Η Ινδία είναι η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, την οποία αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό κρουσμάτων σε μερικές ημέρες εφόσον συνεχιστεί η ίδια αυξητική τάση.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είχε επιβάλει τον Μάρτιο εθνικό lockdown, όταν ακόμη η χώρα κατέγραφε λιγότερα από 100 κρούσματα ημερησίως, κερδίζοντας επαίνους για την άμεση αντίδρασή του. Όμως πολλοί είχαν προειδοποιήσει ότι τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν πολύ νωρίς.

Η οικονομία της Ινδίας συρρικνώθηκε κατά σχεδόν ένα τέταρτο την περίοδο Απριλίου- Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο, ασκώντας πίεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Πραμόντ Σαουάντ πρωθυπουργός του κρατιδίου Γκόα, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού όπου πρόσφατα χαλάρωσαν οι κανόνες καραντίνας προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στην covid-19.

Την ίδια ώρα οι αρχές της πρωτεύουσας Νέο Δελχί αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν την επαναλειτουργία του μετρό της πόλης, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων έφτασε στον υψηλότερο αριθμό του εδώ και δύο μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ