today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Λέσβος: Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία εξάπλωσης του ιού

Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Γνωμοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης για θέματα αντιμετώπισης της νόσου του κορονοϊού σημειώνει ότι «η κατάσταση εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη και η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία της εξάπλωσης του ιού στο νησί».

Η Επιτροπή, ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 28 Αυγούστου έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Αυγούστου, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 32 θετικά κρούσματα, της νόσου σε σύνολο 100 κρουσμάτων από τις 12 Αυγούστου όταν και ξέσπασε το κύμα της πανδημίας στην πόλη της Μυτιλήνης.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Μυτιλήνης τονίζεται πως «βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, έχουν αυξηθεί οι θάλαμοι νοσηλείας για τα θετικά κρούσματα COVID-19, αλλά και οι κλίνες Εντατικής Θεραπείας» του Δήμου Μυτιλήνης.

Τέλος σημειώνεται ότι «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Γνωμοδότησης και τυγχάνουν της επιτήρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και ευλαβικά». Οι ασθενείς με επιβεβαιωμένη νόσο σημειώνεται πώς οφείλουν να επικοινωνούν με το ΕΚΑΒ, ώστε να λαμβάνουν ακριβείς οδηγίες για το πώς και πότε θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για περαιτέρω εξέταση.

Εξάλλου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, ανακοίνωσε την αποχή όλων των δικηγόρων από τις συνεδριάσεις των ποινικών υποθέσεων αυτήν την εβδομάδα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης με ανακοίνωση του καλεί στη λήψη περαιτέρω μέτρων όσον αφορά στις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ