today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΗΠΑ: Σχεδόν 180.000 οι νεκροί από κορωνοϊό. Στα 5,84 εκατ. τα κρούσματα

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες τουλάχιστον 1.199 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 χθες Τετάρτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία βασίζεται στα δεδομένα που ανακοινώνουν οι πολιτειακές υγειονομικές αρχές, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να φθάνει έτσι τους 179.725.

Το ίδιο 24ωρο, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 43.459 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 5,84 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν την ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές κρίνουν πλέον ότι άνθρωποι που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό αφού ήρθαν σε στενή επαφή με ασθενή δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ, αντίθετα με ό,τι έλεγαν ως τώρα, χωρίς να εξηγούν ποιο είναι το στοιχείο που τις έκανε να αλλάξουν γνώμη.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει πει επανειλημμένα ότι η χώρα δεν χρειάζεται να κάνει τόσα πολλά τεστ, παρότι αρκετοί ειδικοί έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή θα έπρεπε να γίνονται πολύ περισσότερα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 820.000 ανθρώπους ως αυτό το στάδιο. Μετά από αυτόν των ΗΠΑ, τους βαρύτερους απολογισμούς καταγράφουν η Βραζιλία (σχεδόν 118.000 θάνατοι), το Μεξικό (πάνω από 62.000) και η Ινδία (πάνω από 60.000).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ