today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ιωάννινα: Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. θετικός στον κορωνοϊό – 17 αστυνομικοί σε καραντίνα

Σε καραντίνα έχουν τεθεί17 αστυνομικοί στα Ιωάννινα, καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού, αργά το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου 2020.

Οι 17 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας για κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο αξιωματικός που προσβλήθηκε από κορωνοϊό, υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία. Όπως αναφέρουν όσοι ήταν σε καθημερινή επαφή μαζί του, ήταν από τους πλέον προσεκτικούς με τον κορωνοϊό, με συνεχή χρήση μάσκας και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.

Δεν είχε πάει πρόσφατα για διακοπές, ούτε είχε ταξιδέψει εκτός Ιωαννίνων. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει κορωνοϊό στα Ιωάννινα, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έχει εμφανίσει ήπια συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19.

Οι 17 αστυνομικοί που παραμένουν προληπτικά σε καραντίνα στα Ιωάννινα είχαν έρθει σε επαφή με τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μεταξύ των αστυνομικών αυτών δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής κάποιο κρούσμα κορωνοϊού. Όλα τα τεστ, τα οποία έχουν γίνει, έχουν βγει αρνητικά. Αναμένονται νεότερα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ