today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: «Αλληλοαναιρούμενες» οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα σχολεία

«Αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες» και έλλειψη σχεδιασμού σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, καταλογίζει στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας η υπεύθυνη κοινοβουλευτικού τομέα παιδείας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου και τονίζει: «Ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία, το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και επιβάλλει ένα νέο μοντέλο οργάνωσης των σχολείων και των σπουδών. Το “φοράμε μάσκες από τα προνήπια” δεν είναι απάντηση στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς».

«Το υπουργείο Παιδείας κρύβεται πίσω από τις μάσκες. Έχασε δύο μήνες ασχολούμενο με την τοποθέτηση κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης, σε πλήρη εφησυχασμό όσον αφορά τον έλεγχο της πανδημίας. Οδηγηθήκαμε έτσι στις αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες των τελευταίων ημερών» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η κ. Κεφαλίδου.

Τάσσεται υπέρ της ασφαλούς επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία και στη χρήση της μάσκας, «σε συνδυασμό όμως και με άλλα μέτρα -τήρηση αποστάσεων, επιπλέον σχολικές αίθουσες, τακτικές απολυμάνσεις, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δειγματοληπτικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναμόρφωση της ύλης και του ωρολόγιου προγράμματος, κ.λπ.» και ρωτάει: «Πού είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για όλα αυτά; Γιατί εγκαταλείφθηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Πού είναι οι υποδομές και οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που θα την υποστηρίξουν;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ