today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Έρχεται “απειλητικός χειμώνας” προειδοποιεί ο Ν.Σύψας

Ο δείκτης R0 για τον κορωνοϊό βρίσκεται πλέον πάνω από τη μονάδα, εκτίμησε ο Νίκος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο καθηγητής έκανε λόγο για έναν «απειλητικό χειμώνα», καθώς τα σχολεία ανοίγουν και υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού στα αστικά κέντρα και ακόμα μεγαλύτερη χρήση των ΜΜΜ.

Αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού (πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συγχρωτισμού), υπογράμμισε: «Με τις εξελίξεις του Αυγούστου όλοι κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να δούμε εικόνες Ιταλίας για να πειστούμε για το πρόβλημα. Πιστεύω το επόμενο διάστημα να έχουμε μεγαλύτερο επίπεδο συμμόρφωσης».

«Τα μέτρα που ελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου θα αρχίσουν να δείχνουν την επήρειά τους στο τέλος του μήνος και στο “καλό σενάριο” θα έχουμε σταθεροποίηση» ανέφερε ακόμη και προειδοποίησε: «Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανιχνεύονται αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πολύ πολλαπλάσια των όσων ανακοινώνονται».

Ο Νίκος Σύψας έκανε εκ νέου αναφορά «στην πανδημία της παραπληροφόρησης που ακολουθεί μια πανδημία και παίζει ρόλο στη διασπορά της, καθώς πείθει τους ανθρώπους ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα μέτρο». Και κατέληξε για τον κορωνοϊό και τα κρούσματα στην Ελλάδα: «Η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δεν πιστεύω ότι θα διολισθήσουμε σε τέτοιου είδους μεγάλες εικόνες παραπληροφόρησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ