today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ουκρανία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού – 2.134 σε 24 ώρες

Η Ουκρανία κατέγραψε 2.134 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό αυτόν να είναι ο υψηλότερος των προσβληθέντων από τον ιόσε μια ημέρα στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ.

Ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν καταγραφεί 1.967 μολύνσεις, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα.

“Βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό των νέων λοιμώξεων σε όλη την Ουκρανία, σχεδόν καθημερινά έχουμε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ”, σχολίασε ο Στεπάνοφ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι 407 ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν σε νοσοκομεία και 40 πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό αυτόν των νεκρών να είναι επίσης ο υψηλότερος σε μια μέρα στη χώρα.

Ο Στεπάνοφ κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να ακολουθούν τους άλλους κανόνες που συνιστά το υπουργείο.

“Οι γιατροί μας, όσο επαγγελματίες και να είναι, δεν μπορούν να νικήσουν μόνοι τους την COVID-19, αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνον με κοινή προσπάθεια”, σημείωσε.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ουκρανία αυξήθηκε ραγδαία τον Αύγουστο παρά την εκ νέου επιβολή πρόσφατα περιοριστικών μέτρων από τις αρχές της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 98.537 και των νεκρών από COVID-19 σε 2.184.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ