today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Απάντηση Μηταράκη σε Πολάκη: Μείωση τιμών 30,6% στη Βόλβη και 5,3% μείωση στα Γρεβενά

Απάντηση σε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη δημοσίευσε ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι το υπουργείο ανανεώνει υφιστάμενες συμβάσεις που έληξαν τον Ιούλιο για τη διαμονή αιτούντων άσυλο, 27 ξενοδοχείων στη Δομή Βόλβης με μείωση τιμών 30,6% και εννιά στη Δομή Γρεβενών με μείωση 5,3% μεσοσταθμικά, με επιπλέον 194 κρεβάτια.

Προσθέτει ότι στο τέλος των παραπάνω συμβάσεων το Φεβρουάριο του 2021, οι δομές αυτές θα κλείσουν και οι συμβάσεις δεν θα ανανεωθούν.

Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης σημειώνει ότι «η διαμονή αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία, πολιτική που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι πράγματι ακριβή και για αυτό καταργείται εντός του 2020», επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν κλείσει έξι ξενοδοχειακές δομές στα Γρεβενά έως τις 14 Αυγούστου.

Στην ανάρτηση του ο αν. υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εξάμηνη σύμβαση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου για 56 δωμάτια με 315.000 ευρώ, ενώ στα ίδια δωμάτια το 2018 επί υπουργίας Δημήτρη Βίτσα, η αντίστοιχη σύμβαση ήταν 235.000 για επτά μήνες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ