today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Απόκοσμη η Αθήνα την πρώτη νύχτα των νέων μέτρων (φωτό)

Σε ισχύ τέθηκε, από τη νύχτα της Δευτέρας 17 Αυγούστου, η κυβερνητική απόφαση για το ωράριο λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης της Αττικής.

Όταν οι δείκτες έδειξαν μεσάνυχτα, η Αθήνα μεταμορφώθηκε σε έρημη πόλη, καθώς όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχαν κλείσει και οι θαμώνες είχαν απομακρυνθεί.

Της Ελένης Κριτσιδήμα

Πελάτες και ιδιοκτήτες προσαρμόστηκαν στα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό από την πρώτη στιγμή. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, λίγο μετά τις 00:00, οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων είχαν μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα και στους δρόμους της πόλης, που κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν γεμάτοι ανθρώπους, δεν κυκλοφορούσαν παρά ελάχιστοι.


Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο που απαγορεύει τη λειτουργία επιχειρήσεων από τις 00:00 μέχρι τις 07:00 θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 24 Αυγούστου 2020. Όσοι καταστηματάρχες δεν συμμορφώνονται με αυτό θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και τρεις μέρες αναστολή λειτουργίας.

Το μέτρο αφορά χώρους εστίασης στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα.

Σημειώνεται πως ισχύει επίσης για τις παρακάτω επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές:

Περιφέρεια Κρήτης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ