today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. την Παρασκευή 

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι την Παρασκευή συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Θα συγκαλέσω Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή το απόγευμα. Θα συζητήσουμε επείγοντα θέματα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία καθώς και τις εξελίξεις στο Λίβανο».

Το έκτακτο Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Συνάντηση Δένδια-Πομπέο την Παρασκευή για την τουρκική προκλητικότητα

Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλευρό της Ελλάδας το Ισραήλ

Με μια πολύ ξεκάθαρη δήλωσε επέλεξε να τοποθετηθεί η κυβέρνηση του Ισραήλ στην Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή της στην Ελλάδα, έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Η ανακοίνωση, αφού πρώτα ξεκαθαρίζει ότι το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο καταλήγει ότι το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ