today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στις διεθνείς αγορές

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές σήμερα στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για συμφωνία αναφορικά με το αμερικανικό πακέτο βοήθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού, με τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα να ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 1%, με τον βρετανικό FTSE να υποχωρεί 1,6% καθώς η στερλίνα ανήλθε σε υψηλό πέντε μηνών. Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε νωρίτερα αμετάβλητα τα επιτόκια, λέγοντας ότι συνεχίζει να εξετάζει τους κινδύνους από τη μείωση των επιτοκίων κάτω από το μηδέν. Το Παρίσι υποχώρησε κατά 1,2% και η Φρανκφούρτη 0,9% ύστερα από τα χειρότερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα εταιριών.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης εταιριών εξόρυξης σημείωσε πτώση 2,4% αφού η Glencore αποφάσισε να μην διανείμει μέρισμα.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI, που παρακολουθεί την πορεία μετοχών σε 49 χώρες, σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2% και φαίνεται πως η πορεία του θα τερματίσει τρεις συνεχείς ημέρες κερδών.

Οι αγορές αναμένουν ενδείξεις για τη μορφή του αμερικανικού πακέτου δημοσιονομικής ανάκαμψης, που αυτή τη στιγμή αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ουάσινγκτον, σχολίασε ο Χιου Γκίμπερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της J.P. Morgan Asset Management.

«Οι μετοχές πράγματι πασχίζουν να βρουν κατεύθυνση έως ότου γνωρίζουμε την έκβαση αυτών των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Γκίμπερ. «Ο χρόνος τρέχει για να καταφέρουν κάτι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ