today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ν.Σύψας: Ίσως και λιγότεροι από 50 στους γάμους. Να μη γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των καλεσμένων στους γάμους από 100 που ισχύει σήμερα σε 50 ή και λιγότερους, άφησε ο Νίκος Σύψας, καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

«Προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια», τόνισε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η επιτροπή εξετάζει την μείωση του αριθμού των καλεσμένων μετά τους δυο γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη που αποτέλεσαν εστίες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής τόνισε, επίσης, ότι κατά τον φετινό δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκκλησία θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς.

«Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική και η σύνεση. Πιστεύω ότι μπορούμε άριστα να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα χωρίς να συνωστιζόμαστε και μπορεί να πέσει και μια χρονιά χωρίς λιτανεία», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι την ύπαρξη δεύτερου κύματος πανδημίας κορωνοϊού, θα σηματοδοτήσουν οι αυξημένες εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η αύξηση των διασωληνώσεων και η αύξηση των θανάτων.

«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα. Έχουμε μόνο μια μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας αφορά κυρίως νέα άτομα», κατέληξε.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ