today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Από τους Στύλους Ολυμπίου Διός ξεκίνησε η 18η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων, μεταφέρει σε όλη τη χώρα η 18η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία ξεκίνησε χθες βράδυ από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, με το καθιερωμένο τελετουργικό της Αφής της «Φλόγας της Αγάπης»

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το ταξίδι της φλόγας θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής θέλοντας να τονίσει τη σημασία της καμπάνιας για την διάχυση του μηνύματος της προσφοράς αίματος και οργάνων, συνόδευσε τη φλόγα μέχρι το Ξυλόκαστρο, όπου την παρέδωσε στις τοπικές αρχές. Την φλόγα «παρέλαβαν» ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Β. Τσιώτος και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χ. Μπονάνος για να συνεχίσει το ταξίδι της στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Πατούλης, κατά την τελετή της αφής, αναφέρθηκε στην περίοδο της πανδημίας, όπου η Περιφέρεια σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ, τους δημάρχους, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες, συνέβαλαν αποφασιστικά στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος.

«Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής, πράξη ευαισθητοποίησης, προσφοράς αγάπης και αλληλεγγύης. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα αποθέματα σε αίμα είχαν μειωθεί δραματικά. Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή που ο άνθρωπος νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χ. Πρωτόπαπας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την αποφασιστική συμβολή του στην εξασφάλιση δεκάδων χιλιάδων μονάδων Εθελοντικά Προσφερόμενου Αίματος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης ο γγ Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού, Παναγιώτης Πρεζεράκος, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, οι πρόεδροι του Ε.Ε.Σ Αντώνης Αυγερινός και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσιβέλας, εκπρόσωποι φορέων και αθλητές, μεταξύ των οποίων η Βούλα Ζυγούρη ολυμπιονίκης πάλης, η Έφη Σφυρή ολυμπιονίκης Beach volley, η Κέλλυ Λουφάκη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, ο Αντώνης Πανάρετος Παγκοσμιονίκης Χειροπάλης, ο Κωστάκης Γιάννης Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης και η Αναστασία Αλεξανδρίδου Βαλκανιονίκης Κολύμβησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ