today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης: Εργα 2,12 εκ. ευρώ σε Εθνικό Κήπο και Φιλοπάππου

Th χρηματοδότηση με 2,12 εκατομμύρια ευρώ έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τα δύο αυτά ιστορικά τοπόσημα της πρωτεύουσας, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Αθηναίων.

Τα δύο έργα εντάχθηκαν για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μετά την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων, η οποία έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Οκτώβριο και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

-Μελέτη Αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου.

-Γεωχωρική Αποτύπωση Λόφου Φιλοπάππου και Εθνικού Κήπου.

-Έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου.

-Καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών-μονοπάτια Πικιώνη.

-Φυτεύσεις.

-Στήριξη επισφαλών τμημάτων.

-Ανακατασκευή παιδικών χαρών Εθνικού Κήπου και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στη σελίδα του στο facebook:

Ο κύβος ερρίφθη. Το σχέδιο των παρεμβάσεών μας στον λόφο του Φιλοπάππου και τον Εθνικό Κήπο, εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Είναι η συνέχεια των έργων στον Εθνικό Κήπο και η αφετηρία για τον λόφο. Έργα αναβάθμισης των υποδομών και στις δύο εμβληματικές για την πόλη και τη χώρα περιοχές. Για τους καθαρισμούς, την ανακατασκευή των παιδικών χαρών, τον εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων. Δύο έργα κόστους 2,12 εκατ. ευρώ, που μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις μας, επαναπροσδιορίζουν την Αθήνα ως προορισμό. Δύο έργα που αξίζουν όλοι όσοι περίμεναν για πολλά χρόνια, να αλλάξει η πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ