today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Αθ. Γιάνναρης: Θετικό παράδειγμα του κράτους οι διαδικασίες δημιουργίας των 50 κλινών ΜΕΘ

Με την υπογραφή του Διευθύνοντος Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Αθανάσιου Γιάνναρη στο έργο «Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός νέας πτέρυγας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, δυναμικότητας 50 κλινών, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. Η ΣΩΤΗΡΙΑ», σφραγίστηκε η πολύ σημαντική δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την πρόσθετη δημιουργία 50 κλινών ΜΕΘ.

Το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την κατασκευή οικοδομικών – Η/Μ εργασιών, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου, την τροποποίηση της οδικής πρόσβασης στο συγκεκριμένο κτίριο και κυκλοφορίας προς τα υπόλοιπα κτίρια, τη λειτουργική σύνδεση του κτιρίου και των εγκαταστάσεών του με τις υφιστάμενες υποδομές του νοσοκομείου, την προμήθεια – εγκατάσταση του απαιτούμενου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και την πλήρη διενέργεια των δοκιμών και ρυθμίσεων των εγκαταστάσεων.

Το κτίριο της ΜΕΘ, συνολικού εμβαδού 2.627,45 μ2, χωροθετείται σε άμεση γειτνίαση με το κτίριο «Μέγα Λαϊκό» και αναπτύσσεται παραπλεύρως με αυτό. Η ΜΕΘ θα αποτελείται από 2 ανεξάρτητα λειτουργικά τμήματα συνολικής δυναμικότητας 50 κλινών και το κάθε τμήμα θα περιλαμβάνει 25 κλίνες συμπεριλαμβανομένων 4 μονώσεων.

Η υπογραφή του έργου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Bουλής κ. Τασούλα, του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, του Υφυπουργού κ. Κοντοζαμάνη, του ΓΓ της Βουλής κ. Μυλωνάκη, του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής κ. Μπαγιώκου, του Προέδρου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Κατσίπου, των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ΕΚΤΕΡ Α.Ε. κ.κ. Σίψα (Πρόεδρος) και Μπακογιάννης (Τεχνικός Διευθυντής), της Αντιπροέδρου του Σωτηρία κας Κρεμμύδα και εκπροσώπων των κομμάτων. Εκ μέρους της ΝΔ παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Αθανασίου κ. Μπούρας, και ο Βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος κ. Βίτσας και εκ μέρους του Μερα25 η Αντιπρόεδρος κ. Σακοράφα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Αθανάσιος Γιάνναρης σε δήλωσή του τόνισε: “Νοιώθουμε μέγιστη τιμή για την ανάθεση στις Κτιριακές Υποδομές, , του έργου της κατασκευής 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία” που πραγματοποιείται κατόπιν δωρεάς της Βουλής των Ελλήνων.
Από την πρώτη μέρα της μάχης σε δύσκολες συνθήκες με αίσθημα ευθύνης μαζί με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών κ. Κατσίπο και σε συνεχή συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών κ.Καραμανλή συμπτύξαμε τη χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου στον πρωτόγνωρο κατασκευαστικό χρόνο των 60 ημερών.

Δημιουργήσαμε γρήγορες και διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε ο Υπουργός Υγείας κ.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» κ. Μητσιάδης και η Κυβέρνηση στη μάχη με τον κορωνοϊό και με τη δέσμευση της αναδόχου εταιρείας, στις αρχές Οκτωβρίου, να μπορέσει να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με επιπλέον 50 νέες σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ.
Το κράτος, με την αποτελεσματικότητά του, έκανε τη χώρα μας θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, έτσι και οι μηχανικοί βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Η όλη διαδικασία θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον”.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών Τ. Κατσίπος όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Αθ. Γιάνναρης θεωρούνται δύο από τα αποτελεσματικότερα  πολιτικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης, τα οποία έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία, να μειώσουν κόστος για το δημόσιο, και να επιταχύνουν την παράδοση σημαντικών έργων για την Ελληνική κοινωνία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ