today-is-a-good-day
19 C
Athens

Υψηλό παραμένει το ενδιαφέρον των Γερμανών για ταξίδια στο εξωτερικό

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ενδιαφέρον των Γερμανών για ταξίδια στο εξωτερικό παρά την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) από την IPK International. Ισχυρή προτίμηση εκφράζεται για ταξίδια με το αυτοκίνητο, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στα μέτρα προστασίας από την COVID-19.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των Γερμανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν, παρότι για την ώρα δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του κορονοϊού και βρίσκονται έτσι σημαντικά πάνω από τον ευρωπαϊκό αλλά και τον διεθνή μέσο όρο. Επιπλέον, το 20% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι προς το παρόν σκοπεύουν να περιορίσουν τα ταξίδια τους εντός Γερμανίας και το 10% ότι δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν καθόλου όσο υπάρχει ο κορονοϊός.

Πάνω από 80% των Γερμανών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε διακοπές εντός του έτους, με την Ισπανία να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων και την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Δανία να ακολουθούν. Χαμηλό παραμένει το ενδιαφέρον για ταξίδια σε προορισμούς εκτός Ευρώπης.

Οι επίδοξοι ταξιδιώτες φαίνεται ακόμη ότι θεωρούν ασφαλέστερα τα ταξίδια με αυτοκίνητο και τις διακοπές στη φύση, με τροχόσπιτο, σε ανεξάρτητα διαμερίσματα και κάμπινγκ. Αντιθέτως, θεωρούν επικίνδυνες τις κρουαζιέρες, τα αεροπορικά ταξίδια και τις μεγάλες αθλητικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών ταξιδιωτών (90%) εκφράζει πάντως έντονο ενδιαφέρον για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται στους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στα μέσα μεταφοράς.

Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς που θεωρούν ασφαλέστερους, οι Γερμανοί προτάσσουν τη χώρα τους και ακολουθούν η Ελβετία, η Δανία, η Ολλανδία και η Αυστρία, στις οποίες μπορούν να φθάσουν και οδικώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ