today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Ως τις 7 Αυγούστου η απόφαση για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Η απόφαση σχετικά με το αν ο φετινός Μαραθώνιος του Λονδίνου θα διεξαχθεί τελικά, θα καθυστερήσει μέχρι τις 7 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Ο αγώνας είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου, όμως μετατέθηκε για τις 4 Οκτωβρίου, αφού η πανδημία COVID-19 επέφερε τον Μάρτιο την ακύρωση ή αναβολή των διεθνών διοργανώσεων.

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς όλους τους συμμετέχοντες τη Δευτέρα, ο διευθυντής της εκδήλωσης, Χιου Μπράσερ, δήλωσε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη περαιτέρω διαβούλευσης με τους συνεργάτες του αγώνα, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις τοπικές αρχές.

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντικός για όλους είναι ο Μαραθώνιος του Λονδίνου, μέσω του οποίου θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο το υπέροχο πνεύμα του Λονδίνου, της Μεγάλης Βρετανίας και της δρομικής μας κοινότητας. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την εκτεταμένη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και η οποία θα μας επιτρέψει να τρέξουμε μαζί με ασφάλεια. Θα λάβουμε την τελική μας απόφαση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 7 Αυγούστου» είπε ο Μπράσερ.

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου συγκεντρώνει συνήθως περίπου 40.000 συμμετέχοντες και ο φετινός αγώνας αναμένεται να προσελκύσει τους ταχύτερους δρομείς του κόσμου, όπως είναι ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε και ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε.

Ο αγώνας είναι ο πρώτος της σειράς “World Marathon Majors” που οι δρομείς ελπίζουν ότι θα διεξαχθεί φέτος, αφού οι Μαραθώνιοι σε Βοστώνη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη και Σικάγο ακυρώθηκαν για το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ