today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ο Κ.Χατζηδάκης για την παραίτηση του υφυπουργού Γ. Θωμά και τα νέα του καθήκοντα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για την παραίτηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά (που αναλαμβάνει υψηλόβαθμη θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Χάνω σήμερα έναν πολύτιμο συνεργάτη, αλλά η Ελλάδα κερδίζει μια πολύ σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς επελέγη ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι η ανώτερη θέση που μπορεί να καταλάβει στέλεχος της Κομισιόν.

 

Ο Γεράσιμος Θωμάς, με τον οποίο η συνεργασία μας ξεκίνησε από την περίοδο που ήμουν ευρωβουλευτής, είχε σπουδαία συμβολή στην υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον τελευταίο χρόνο:

 

-Συντόνισε την εκπόνηση του νέου, πράσινου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα

-Επόπτευσε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορίας

-Ξεκίνησε και προώθησε τον σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση

-Επιτάχυνε εντυπωσιακά την εφαρμογή του Target Model, άρα και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας της χώρας

-Στήριξε αποφασιστικά το εγχείρημα για την απλοποίηση της αδειοδότησης των ΑΠΕ και την ταχύτερη διείσδυσή τους στο ενεργειακό μείγμα

-Διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους μηχανισμούς διακοψιμότητας και TFRM (Μεταβατικός Μηχανισμός Αποζημίωσης Ευελιξίας), με θετική αντανάκλαση για την αγορά

-Επεξεργάστηκε τη νέα αρχιτεκτονική του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ

 

Για μένα είναι μια μέρα συγκίνησης. Του εύχομαι καλή δύναμη. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του στα νέα του καθήκοντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ