today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

ΗΠΑ: Περισσότερα από 2.600 νέα κρούσματα καταγράφονται κατά μέσο όρο κάθε ώρα!

Τα κρούσματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ πλησιάζουν σήμερα τα 4 εκατομμύρια, με περισσότερες από 2.600 μολύνσεις να καταγράφονται κατά μέσο όρο κάθε ώρα, το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Ο ρυθμός των μολύνσεων στις ΗΠΑ αυξάνει συνεχώς μετά την 21η Ιανουαρίου όταν εντοπίστηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα covid-19. Χρειάστηκαν 98 ημέρες μέχρι τα κρούσματα να φτάσουν το ένα εκατομμύριο. Σε 43 ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα δύο εκατομμύρια και σε 27 ημέρες τα τρία. Μόλις 16 ημέρες χρειάστηκαν ώστε οι μολύνσεις να φτάσουν τα 4 εκατομμύρια, με 43 νέα κρούσματα να καταγράφονται κάθε λεπτό.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι κυβερνήτες των πολιτειών και οι δήμαρχοι πόλεων έχουν συχνά αντιπαρατεθεί για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση και διαφορετικούς κανόνες για θέματα όπως η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους ή η επαναλειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Πρόσφατα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να αλλάξει στάση: Ενώ μέχρι πρότινος δίσταζε να φορέσει μάσκα, αυτή την εβδομάδα κάλεσε τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα δημοσίως, ενώ εμφανίστηκε και ο ίδιος με καλυμμένο πρόσωπο.

Μεταξύ των 20 χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δεύτερη θέση μεταξύ αυτών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία με τον πληθυσμό τους, με 120 κρούσματα ανά 10.000 ανθρώπους. Πρώτη είναι η Χιλή.

Με περισσότερους από 143.000 θανάτους, ή 4,4 θανάτους ανά 10.000 ανθρώπους, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην έκτη θέση σε ποσοστό θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Τη χώρα ξεπερνούν η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Χιλή και η Γαλλία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 δεν φαίνεται να μειώνεται, με την πανδημία να εξαπλώνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το Reuters.

Η Βραζιλία κατέγραψε χθες Τετάρτη νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη Λατινική Αμερική να ξεπερνά πλέον τα 4 εκατομμύρια. Από αυτά τα 2,2 εκατομμύρια έχουν αναφερθεί στη Βραζιλία.

Η Ινδία είναι η τρίτη χώρα που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, με περισσότερες από 40.000 μολύνσεις να καταγράφονται μόνο χθες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ