today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Βουλή: Αποχώρησε από τη συζήτηση για τον Δ.Παπαγγελόπουλο το ΜέΡΑ25

Με απουσίες ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 η συζήτηση του πορίσματος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, με το οποίο ζητείται η άσκηση δίωξης σε βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στη σημερινή συζήτηση θα λάβει τον λόγο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ως πρόσωπο, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στη διαδικασία.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στη συζήτηση.

“Το ΜέΡΑ25 δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της παραγωγής πολιτικής” ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως “είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό”.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι στο παρελθόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει πως η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, τη διάκριση των εξουσιών και συνεπώς την αυτονομία της Βουλής να αποφασίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ