today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Σύνοδος κορυφής: Νέα συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν και ηγέτες του Νότου

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής. πριν από λίγο νέα συνάντηση είχε  ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί των χωρών του Νότου, ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεθ, ο Ιταλός Τζουζέπε Κόντε και ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα, με την Άγγελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η Αθήνα είναι στο στενό πυρήνα των εξελίξεων και των ομάδων διαβουλεύσεων της Συνόδου Κορυφής». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε και τα ξημερώματα σε συνάντηση με τον Πέδρο Σάντσεθ, τον Τζουζέπε Κόντε και τον Αντόνιο Κόστα με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ υπενθυμίζεται αντίστοιχη συνάντηση με την ίδια σύνθεση είχε ο κ. Μητσοτάκης και το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά διαβουλεύσεων που έγιναν τις τελευταίες ώρες.

Προσθέτουν ότι ο πρωθυπουργός έχει συμμετάσχει σε συσκέψεις με αυτή τη σύνθεση που έχουν διαρκέσει πάνω από 10 ώρες από χθες το βράδυ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των χωρών του Νότου.

Επίσης, συμμετείχε ενεργά αυτό το τετραήμερο στην Ολομέλεια αλλά και σε πολλές συσκέψεις στο περιθώριο της Συνόδου όχι μόνο με τις χώρες του Νότου αλλά και στις ευρύτερες διαβουλεύσεις με τους λεγόμενους φειδωλούς.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές πριν από λίγο κατατέθηκε η νέα πρόταση του Προέδρου του Σαρλ Μισέλ σε μία προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση με στόχο τη συμφωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ