today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Απονεμήθηκαν οι πρώτες υποτροφίες της AntetokounBros Academy

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η  πανδημία, ολοκληρώθηκε το πρώτο έτος της ακαδημίας των αδελφών Αντετοκούνμπο, όπου προσφέρονται σε νέα παιδιά ευκαιρίες που οι ίδιοι δεν είχαν μεγαλώνοντας, με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Ωνάση, της Nike και του Οργανισμού Eurohoops.

Με μία τελετή, από την οποία δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, ολοκληρώθηκε η παρθενική σεζόν, κατά την οποία 100 παιδιά και 12 Junior Coaches φοίτησαν στην Antetokounbros Academy παρέλαβαν στο Eurohoops Dome τα μετάλλια και τα διπλώματά τους από τη head coach τους Αναστασία Κωστάκη, τα δύο από τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, ‘Αλεξ και Φράνσις και τη μητέρα τους, Βερόνικα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνδέθηκε ζωντανά από το Ορλάντο, όπου προπονείται με τους Μιλγουόκι Μπακς, με το Eurohoops Dome. Μίλησε στους αθλητές και τις αθλήτριες, δίνοντας συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά.

Σε ερώτηση νεαρής αθλήτριας έστειλε ένα μήνυμα ότι τίποτα δεν πρέπει να μας σταματά: «Αυτό που με ώθησε να συνεχίσω τις δύσκολες στιγμές, είναι η οικογένειά μου. Δεν υπήρχε ποτέ για μένα η επιλογή να σταματήσω να δουλεύω, ήθελα να γίνω καλύτερος, να μπορώ μια μέρα να παίξω στο NBA, να μπορώ μια μέρα να είμαι στους καλύτερους μπασκετμπολίστες. Έχω δίπλα μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Από τότε που ξεκίνησα, τίποτα δεν με έχει σταματήσει».

Ο Γιάννης επεφύλαξε όμως και μία έκπληξη, αφού όχι μόνο τους παρουσίασε το νέο παπούτσι που φέρει την υπογραφή του, το Zoom Freak 2, αλλά επιπλέον τους ανακοίνωσε ότι όλοι θα παραλάβουν ένα ζευγάρι ως δώρο.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν οι εκπαιδευτικές και αθλητικές υποτροφίες στους αθλητές και στους Junior Coaches που ξεχώρισαν με την παρουσία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Συγκεκριμένα, δόθηκαν 6 υποτροφίες. Υποτροφίες μπασκετικής κατάρτισης της Eurohoops Academy Λεόντειος για δύο αθλητές ανά έτος, καθώς επίσης και δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικά θερινά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τέσσερα παιδιά ανά έτος, δύο αγόρια και δύο κορίτσια (πλήρους οικονομικής κάλυψης) από το Ίδρυμα Ωνάση.

Επιπλέον, οι αθλητές που αποφοίτησαν από την ακαδημία και την επόμενη σχολική χρονιά θα αποφοιτήσουν από το λύκειο, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για την προπτυχιακή υποτροφία «One of a Kind» του Ιδρύματος Ωνάση, που χορηγείται για τη συνολική διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών.

«Αυτόν τον χρόνο είδαμε παιδιά από διάφορες εθνικότητες, παιδιά που έχουν ζήσει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους, που είναι όμως παιδιά πολύ αισιόδοξα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εμπειρία της ως head coach της ακαδημίας, η Αναστασία Κωστάκη.
«Πολλά παιδιά δεν είχαν καμία επαφή με το μπάσκετ και χάρηκα γιατί είδαμε μεγάλη βελτίωση στην πορεία και νιώθω ότι θα συνεχίσουν να παίζουν. Φάνηκε ότι αγάπησαν το άθλημα, είχαν συνέπεια στις προπονήσεις», συμπλήρωσε.

Η κ. Κωστάκη, που είναι μία από τις δύο Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες που έχουν παίξει στο WNBA, γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία όχι μόνο της σκληρής δουλειάς, αλλά και της αρωγής, ώστε ένα ταλέντο να πάει πιο μπροστά. Έτσι, μέσα και από την AntetokounBros Academy αποζητά να είναι αρωγός στη μετέπειτα πορεία των παιδιών, εφόσον μπορεί. Μάλιστα, ήταν πολύ χαρούμενη που μπόρεσε να βοηθήσει ένα από τα κορίτσια που ήρθαν φέτος στην ακαδημία, να πάρει δελτίο στον Παναθηναϊκό.

«Εμείς καθοδηγήσαμε τα παιδιά με στόχο να συνεχίσουν. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα τα συναντήσω μπροστά μου σε ομάδες, ή ίσως να τα έχω παίκτριες», είπε.
Δεν είναι όμως μονόδρομος το μπάσκετ. Όπως είπε, σημασία έχει τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό γενικότερα και ας μην παίξουν μπάσκετ. «Θέλουμε να τους δείξουμε τι σημαίνει αθλητισμός. Αυτό που μένει στο τέλος, είναι ότι με αφορμή το μπάσκετ, παιδιά από διαφορετικές εθνικότητες, έγιναν φίλοι και αυτό είναι σημαντικό».

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η ακαδημία λειτουργεί ενωτικά, βάζοντας παιδιά που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, από διαφορετικές γειτονιές και χώρες να γίνουν ένα, μία ομάδα και φαίνεται ότι αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία», είπε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Δρίβας, διευθυντής Επικοινωνίας & Marketing του Ιδρύματος Ωνάση. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και ευτυχείς που συμμετέχουμε στην Ακαδημία, γιατί θεωρούμε ότι το να βοηθούμε παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να τα οπλίσουμε με δεξιότητες και αθλητικές και κοινωνικές, είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα», υπογράμμισε.

Λίγα λόγια για την AntetokounBros Academy

Οι αδελφοί Αντετοκούνμπο δημιούργησαν την AntetokounBros Academy, ένα πρόγραμμα μπάσκετ που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16 ετών) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25 ετών), προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιείται για 2 χρόνια στην Αθήνα (2019-20 και 2020-21), με τη συμβολή της Nike που προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που ηγείται του προγράμματος των προπονήσεων, και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ