today-is-a-good-day
19 C
Athens

Στην Ελλάδα η παραγωγή των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων

Οι φορτιστές που χρησιμοποιεί η Blink για την ανάπτυξη του δικτύου της κατασκευάζονται, εγκαθίστανται και συντηρούνται στην Ελλάδα από τον ελληνικό ενεργειακό όμιλο Eunice Energy Group αποκλειστικά για το δίκτυο της Blink, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία σε συνέχεια της χθεσινής εκδήλωσης για την παρουσίαση του δικτύου φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν ομιλίες και χαιρετισμούς οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου.

Το δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Blink στην Ελλάδα διαθέτει ήδη σημεία φόρτισης εντός του αστικού ιστού και ανά 50 χιλιόμετρα και από πόλη σε πόλη ενώ αναπτύσσεται με στόχο κάθε αστικό κέντρο να διαθέτει τουλάχιστον 50 σημεία φόρτισης, ανακοίνωσε η Blink Charging Hellas.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt τόνισε ότι ««χαιρετίζουμε την προτεινόμενη νομοθεσία της ελληνικής κυβέρνησης, να παρέχει οικονομικά κίνητρα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα και εξοπλισμό φόρτισης» ενώ σημείωσε ότι η Blink στοχεύει να εξάγει την τεχνολογία της σε ολόκληρη την Ευρώπη, επενδύοντας αρχικά στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blink Charging Hellas, Γεώργιος Καλαβρουζιώτης ανήγγειλε νέες εφαρμογές και προϊόντα, τα οποία συνδέουν την ηλεκτροκίνηση με τα δίκτυα νέας γενιάς και τα πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και Ι.Ο.Τ, ώστε ο κάθε χρήστης να αυτοδιαχειρίζεται την καθαρή ενέργεια, που ο ίδιος παράγει, καταναλώνει, αποθηκεύει και φορτίζει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση, που συζητείται στη Βουλή, ο κ. Καλαβρουζιώτης είπε ότι «ενισχύει αποφασιστικά την παραγωγή και εγκατάσταση των υποδομών φόρτισης» και ότι «αποτελεί σημαντική θεσμική παρέμβαση για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τη μετάβαση στις πράσινες μεταφορές».

Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής της Blink Charging Hellas Γιώργος Πεχλιβάνογλου σημείωσε ότι το δίκτυο φόρτισης Blink τροφοδοτείται αποκλειστικά με 100% πράσινη ενέργεια, εντάσσει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτροκίνησης Hubject, το οποίο συνδέεται με περισσότερα από 250.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και παρέχει τη δυνατότητα χρέωσης των οδηγών με σύστημα «roaming». Τέλος το δίκτυο υποστηρίζει μελλοντικά πρωτόκολλα επικοινωνίας με την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων και την τεχνολογία V2G, η οποία θα επιτρέψει την πώληση ενέργειας από το όχημα προς το δίκτυο και τη δημιουργία εσόδων από τα ηλεκτρικά οχήματα για λογαριασμό των ιδιοκτητών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ