today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Χαλαρώνει η καραντίνα στο Λέστερ, αλλά μπαρ και εστιατόρια δεν θα ξανανοίξουν

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι η καραντίνα που επιβλήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην πόλη Λέστερ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, θα χαλαρώσει, ωστόσο ορισμένοι περιορισμοί θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ υπενθύμισε, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ότι έλαβε τη «δύσκολη απόφαση» να θέσει σε καραντίνα αυτήν την πόλη της κεντρικής Αγγλίας γιατί εκεί το ποσοστό των μολύνσεων ήταν τριπλάσιο σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα. Το 10% των θετικών κρουσμάτων είχε εντοπιστεί στο Λέστερ.

Την ώρα που η υπόλοιπη χώρα ετοιμαζόταν για την επανεκκίνηση, στο Λέστερ χρειάστηκε να κλείσουν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία.

«Είμαστε πλέον σε θέση να άρουμε ορισμένα μέτρα, όχι όμως όλα», είπε ο υπουργός. Από τις 24 Ιουλίου θα ξανανοίξουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Ωστόσο, θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 6 προσώπων σε ανοιχτούς χώρους καθώς και οι μετακινήσεις. Μπαρ, παμπ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά.

Η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων θα ληφθεί από τις τοπικές αρχές, κατά περίπτωση.

«Κάποιοι λένε ότι η τοπική καραντίνα είναι άχρηστη. Θα ήθελα να ήταν αλήθεια, όμως δυστυχώς είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν αυτοί οι περιορισμοί, για την υγεία όλων στο Λέστερ και στην υπόλοιπη χώρα», πρόσθεσε ο Χάνκοκ.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι τα μέτρα θα επανεξεταστούν σε δύο εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ