today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ο Ν.Αναστασιάδης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου, είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Πλάνο Ανάκαμψης.

Στο Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να θέσει και το ζήτημα των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.

Εξάλλου, αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η οποία προηγείται της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στις Βρυξέλλες, τον κ. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, Θεοδόσης Α. Τσιόλας, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ