today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΗΠΑ: 55.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο!

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 55.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ως τις 20:30 χθες Τετάρτη (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας), είχαν καταγραφεί στη χώρα αυτή 3.046.351 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί εκτιμάται πως είναι πολύ υψηλότερος, ειδικά λόγω των δυσκολιών στην πρόσβαση σε τεστ στη χώρα αυτή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποβαθμίζει συστηματικά τα ολοένα πιο ανησυχητικά δεδομένα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα του, αποδίδοντάς τα στο ότι αυξήθηκαν οι δυνατότητες να γίνονται τεστ.

Ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19 έφθασε πλέον τους 132.195, καθώς άλλοι 833 ασθενείς υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες.

Αν και η επιδημιολογική κατάσταση φάνηκε να σταθεροποιείται στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ειδικά στη Νέα Υόρκη, που αποτελούσε αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας, η χώρα γνωρίζει εδώ και περίπου έναν μήνα εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε νότιες και σε δυτικές πολιτείες. Οι αρχές σε αρκετές από αυτές αναγκάστηκαν έτσι να κάνουν βήματα προς πίσω πίσω στη διαδικασία άρσης των περιορισμών.

Χθες Τετάρτη, ο αμερικανός πρόεδρος αξίωσε για ακόμη μια φορά τα σχολεία να ανοίξουν το φθινόπωρο, μοιάζοντας να ρίχνει όλο του το βάρος στη διαδικασία αποκατάστασης της ομαλότητας, αψηφώντας τις συστάσεις των ομοσπονδιακών αρχών δημόσιας υγείας για την τήρηση μέτρων προστασίας και ιδιαίτερα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ