today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Δημοσκόπηση Pulse: 19 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse η όποια έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του δείγματος, η δημοσκόπηση δείχνει πως ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το Κίνημα Αλλαγής 6%, το ΚΚΕ 5% και η Ελληνική Λύση 3,5%. Ακολουθούν με ποσοστά κάτω του 3% το ΜέΡΑ 25 με 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 1% και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1%. Στο 7% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται κατά 19 μονάδες με 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν Χρυσή Αυγή (1%) και Έλληνες για την Πατρίδα (1%). Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με το 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει μεγάλη συσπείρωση της τάξης του 86% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στο 9% οι εισροές νέων ψηφοφόρων. Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση φτάνει στο 69% και οι εισροές καινούριων ψηφοφόρων στο 2,5%.

Η υπόθεση με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για την προηγούμενη κυβέρνηση έχει πλήξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι πρόσφατες καταγγελίες Καλογρίτσα έχουν επηρεάσει πολύ ή αρκετά την άποψή τους για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 30% που απαντά ότι επηρεάστηκε ελάχιστα ή καθόλου. Το 21% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.

Τέλος, για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε (31%) ή ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (23%). Αντίθετα, το 39% απάντησε ότι η ΝΔ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (22) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (17%).

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 58% εκτιμά ότι τα πήγε καλά όπως το περίμενε (20%) ή και καλύτερα απ’ ότι περίμενε (38%). Από την άλλη, το 36% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός τα πήγε άσχημα (20%) ή χειρότερα απ’ ότι περίμενε (16%). Αρνητική είναι η αξιολόγηση των ερωτηθέντων για τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ