today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Η λίστα με τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες μας

«Η λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, τονίζει ότι «η κυβέρνηση μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια, τη χρηματοδότηση σύσσωμου του φιλοκυβερνητικού Τύπου και το βόλεμα “ημετέρων” με Μέσα μηδαμινής επισκεψιμότητας». «Έφτασαν να δώσουν χρήματα μέχρι και στον συμπέθερο του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει και αναφέρει ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει την υπογραφή του κ. Πέτσα, αλλά αυτή του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που απλά ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά με τη λίστα, για να μπορέσει να κάνει επιτέλους ανασχηματισμό».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δημοσοπιοιήσει τις αρχικές εντολές καταχώρισης διαφημίσεων που είχε στείλει η Initiative και τις αρχικές τιμολογήσεις. «Εάν δεν το κάνει, ομολογεί πως έχει γίνει “μαγείρεμα” της λίστας για να καλυφθούν οι ευθύνες των υπουργών που έβαλαν τις υπογραφές τους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος». Ακόμη, ζητά να δημοσιοποιήσει τους τιμοκαταλόγους κάθε Μέσου, και κυρίως της κάθε ιστοσελίδας, βάσει των οποίων έγινε η χρέωση για την εκάστοτε διαφημιστική καταχώριση. «Εάν δεν το κάνει, ομολογεί ότι έγινε υπερκοστολόγηση διαφημίσεων για όσα Μέσα έχουν μηδαμινή επισκεψιμότητα και πήραν ιλιγγιώδη ποσά», σημειώνει.

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος πως όλες οι ευθύνες, πολιτικές και τυχόν ποινικές, θα διερευνηθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ