today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης και η ειδική στόχευση του Πρωθυπουργού

Πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την προσέγγιση ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, που μέχρι …χθες δεν εντάσσονταν στην ατζέντα της ΝΔ, ως προτεραιότητα της, έχει αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευρύνοντας τον πολιτικό ορίζοντα της ΝΔ σε «κοινά», με διαφορετικό κοινωνικό status.

Του Κώστα Πασίση

Σχεδόν αθόρυβα ο Πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα συνομίλησε στο Μαξίμου  με ανθρώπους που έδωσαν έναν σκληρό αγώνα με τα ναρκωτικά και βγήκαν νικητές.

Ήταν μια ανθρώπινη συνάντηση όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμαθε πράγματα άγνωστα γι αυτόν, όπως επί παραδείγματι οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ουσιών, στο στάδιο της επανένταξης του.

Ο Κυριάκος Μητσοτακης απέφυγε τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, αλλά έστειλε ένα μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία.  «Δεν υπάρχει προκατάληψη. Σε αυτό το γραφείο μπαίνουν όλοι και είμαστε ανοιχτοί σε όλους, πόσο μάλλον σε αυτούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, βάζοντας ένα νέο πρόσημο στη ΝΔ, άγνωστο για το παραδοσιακό ακροατήριο της.

Η συγκεκριμένη  συνάντηση έγινε  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά δεν ήταν τυπική και για το θεαθήναι ή επειδή αυτό επέβαλλε το «πρωτόκολλο» της επικοινωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από δυο χρόνια, είχε πάει σε ένα καφενείο της πλατείας Βάθης και πέρασε το βράδυ των Χριστουγέννων με άτομα που ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.. Αυτή ήταν μια πρώτη γνωριμία μαζί τους που είχε και συνέχεια…

Ο Πρωθυπουργός, όμως, διευρύνοντας το πεδίο δράσης του κόμματος συμμετείχε  και στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον -Ευημερία μέσω της Διαφορετικότητας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ένα συνέδριο με στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων, λόγω ταυτότητας φύλου. Αυτή ήταν άλλη μια δράση που ξάφνιασε, αλλά έδειξε ότι η ΝΔ είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, χωρίς ρατσιστικά φοβικά σύνδρομα…

Ιδιαίτερης σημασίας και υψηλού συμβολισμού ήταν και η πρόσκληση του Πρωθυπουργού για συνάντηση  με την Άννα Φόνσου, ιδρύτρια και πρόεδρο του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού», παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Και σε αυτό το «meeting» ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παλαίμαχοι ηθοποιοί, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι, με πολλές όμως δυσκολίες ζωής και κυρίως  ξεχασμένοι από την Πολιτεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ζήτησε από την κυρία Μενδώνη να αναλάβει πρωτοβουλία για τη θεσμική θωράκιση του φορέα, ώστε να συνεχίσει τη μεγάλη του προσφορά και στο μέλλον, μέσω ειδικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον του για έναν ιδιαίτερο χώρο, που παραδοσιακά είναι οριοθετημένος στην κεντροαριστερά.

Μια «πατρότητα» που αμφισβητεί ανοικτά πλέον η φιλελεύθερη παράταξη, όπως φάνηκε και πριν από ένα χρόνο με τη δημόσια παρέμβαση 64 προσωπικοτήτων από το χώρο του Πολιτισμού και των γραμμάτων υπερ του Μητσοτάκη και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για το τι συνιστά πρόοδο και τι οπισθοδρόμηση σήμερα στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ