today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Οι αποκαλύψεις, το στρίμωγμα του ΣΥΡΙΖΑ και το ανακάτεμα της πολιτικής τράπουλας

Ανακάτεμα της «πολιτικής τράπουλας» βλέπουν Μαξίμου και Χαρ. Τρικούπη, με αφορμή τη νέα μεγάλη κρίση που έχει ξεσπάσει στο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις για το παρακράτος που είχε στήσει η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα.

Του Κ.Πασίση

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Κουμουνδούρου υπέστη δεινό πλήγμα από τα όσα αποκαλύφθηκαν κατά την περίοδο πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα και απ ότι φαίνεται η πολιτική πληγή που άνοιξε, όχι μόνο δεν θα «επουλωθεί» εύκολα, αλλά πιθανότατα θα «κακοφορμίσει», από τις πιθανές νέες αποκαλύψεις που έπονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας «φύλλο και φτερό» το ηχητικό Μιωνή εστίασε σε έξι σημεία -φωτιά, που δείχνουν το παρακράτος που λειτουργούσε αθέατα και έφερνε χρήμα στο μαγαζί, αλλά σπίλωνε και όσους ήταν «ανεπιθύμητοι», είτε ήταν πρώην πρωθυπουργοί, βουλευτές, είτε δικαστικοί λειτουργοί, εκδότες και επιχειρηματίες κ.α.

Ο κ. Πέτσας, όμως χθες έκανε και ένα βήμα παραπάνω καθώς έθεσε και «ζήτημα Δημοκρατίας», μια νέα «ρουκέτα» στο υπογάστριο της Αριστεράς, που μέχρι χθες κουνούσε το δάκτυλο στους πολιτικούς αντιπάλους της.

«Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω «κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;», Θεωρεί ο κ. Παππάς την κυρία Τουλουπάκη άνθρωπο του χεριού τους και τη Δικαιοσύνη υποχείριο της Κυβέρνησης. Αυτό και μόνο συνιστά απόδειξη παραδικαστικού κυκλώματος, παραπέμπει σε πρακτικές κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών και εγείρει μείζον ζήτημα Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση έχει αρχίσει να «σημαδεύει» τον Αλέξη Τσίπρα, που κατά πολλούς εντός ΝΔ, είναι και το …αφεντικό του μαγαζιού.
Για τους επιτελείς του Μαξίμου τα όσα συγκλονιστικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πλήρη αποδόμηση του πρώην Πρωθυπουργού.

Στην πραγματικότητα οι «γαλάζιοι» θέλουν να καθηλώσουν δημοσκοπικά το ΣΥΡΙΖΑ και να τον «κοντύνουν» όσο μπορούν περισσότερο, καθώς δεν έπαιξε με τίμιους όρους το πολιτικό παιχνίδι και υπέπεσε σε τεράστια θεσμικά φάουλ.

Το Μαξίμου «βλέπει» επίσης ότι το «κουβάρι» της δύσοσμης αυτής υπόθεσης έχει αρχίσει να «ξετυλίγεται» και οι νέες αποκαλύψεις να οδηγήσουν στο να ανοίξουν …στόματα. Κάνεις δεν αποκλείει να διαρραγούν οι συνεκτικοί αρμοί που ενώνουν τους Παπαγγέλοπουλο-Παππά -Τσίπρα…

Ήδη, η πρώτη «χαραμάδα» άνοιξε κατά τη διάρκεια της εξάωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση του ανέφερε ότι «Όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης οφείλουμε να προσέχουμε κάθε μας πράξη». Μια αναφορά που προκαλεί ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ δημιουργεί και μεγάλη πιεση στον κ. Παππά που νιώθει να απομονώνεται στην Κουμουνδούρου.

Ευνοημένη και συνάμα «τυχερή» βγαίνει από τις εξελίξεις και η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και το επιτελείο της πιστεύουν ότι η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ευκαιρίες για ανάκαμψη στη Χαρ. Τρικούπη.
«Απευθύνομαι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και θέλω να ξέρουν ότι τους εξαπάτησαν, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, με τους Θεσμούς και τους καλώ να πορευτούν μαζί μας, με το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Σκαι ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκμεταλλευόμενος, τη «φουρτούνα» στην Κουμουνδούρου.
Τέλος στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι οι εξελίξεις πιθανότατα να περιορίσουν και τη δυναμική του νέου κόμματος καθώς τα βήματα του ήδη γίνονται μέσα σε ένα ιδιαίτερα νοσηρό και τοξικό περιβάλλον…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ