Οι Fiat Chrysler Dodge και Kia Motors στην κορυφή της μελέτης ποιότητας της JD Power

126
ΑΠΕ

Η Fiat Chrysler Dodge και η Kia Motors, κατέκτησαν την κορυφή της μελέτης ποιότητας των νέων οχημάτων που πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με βάση τις απαντήσεις των ιδιοκτητών, ανακοίνωσε η JD Power.

Η μελέτη εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες νέων οχημάτων μοντέλων του 2020 κατά τις πρώτες 90 ημέρες ιδιοκτησίας και καθόρισε την αρχική τους ποιότητα με βάση τον αριθμό των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν ανά 100 οχήματα. Η General Motors Chevrolet και η Fiat Chrysler’s Ram κατετάγησαν στη τρίτη θέση.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι περισσότερες εγχώριες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Fiat Chryslers Dodge, Ram και Jeep, καθώς και της GM Chevrolet, Buick και Cadillac, κατατάσσονται πάνω από το μέσο όρο.

Το GM Chevrolet Sonic πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία για μεμονωμένο μοντέλο στη μελέτη. «Συνολικά, αυτή είναι η καλύτερη απόδοση των αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ – σε σύγκριση με τις μάρκες εισαγωγής – στην ιστορία της μελέτης», δήλωσε η JD Power.

Η JD Power, πρόσθεσε ότι οι περισσότερες μάρκες premium κατατάσσονται κάτω από τον μέσο όρο, καθώς γενικά εξοπλίζουν τα οχήματά τους με πολύπλοκη τεχνολογία, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένους ιδιοκτήτες.

Το ένα τέταρτο όλων των προβλημάτων που αναφέρονται από νέους ιδιοκτήτες οχημάτων σχετίζονται με την ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών σχετικά με την ενσωματωμένη αναγνώριση φωνής και τις οθόνες αφής.

Η Tesla έκανε το ντεμπούτο της στη λίστα με βαθμολογία που έφτασε στα 250 προβλήματα ανά 100 οχήματα. Ωστόσο, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν κατατάχθηκε καθώς δεν πληρούσε τα απαιτούμενα κριτήρια για μια συγκριτική μελέτη.

«Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Tesla δεν μας δίνει άδεια να ερευνήσουμε τους ιδιοκτήτες της σε 15 πολιτείες όπου απαιτείται», δήλωσε η JD Power.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το εργοστάσιο της GM στην Κίνα, το οποίο δημιουργεί το Buick Envision, κατασκευάζει οχήματα με τα λιγότερα ελαττώματα ή δυσλειτουργίες.