today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

24 κλίνες εντατικής στην 4η ΥΠΕ παρέδωσε ο Α.Τζιτζικώστας

Είκοσι τέσσερις σύγχρονες κλίνες εντατικής Θεραπείας, που προορίζονται για τέσσερα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε στη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Οκτώ εκ των κλινών αυτών παραδόθηκαν το πρωί στο Ιπποκράτειο και έτσι ο αριθμός κλινών εντατικής που διαθέτει πλέον το Νοσοκομείο ανήλθε πλέον σε 18.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης και ο διοικητής του Ιπποκρατείου Νικόλαος Αντωνάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για τη στήριξη του συστήματος υγείας.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Ιπποκρατείου, το Νοσοκομείο διέθετε  οκτώ κλίνες εντατικής, στις οποίες προστέθηκαν άλλες δύο, λόγω της πανδημίας. Ο κ. Αντωνάκης ανέφερε ότι με την παράδοση των οκτώ κλινών το Ιπποκράτειο διαθέτει πλέον 18 κλίνες και πρόσθεσε ότι το όνειρό του είναι να αποκτήσει το Νοσοκομείο μία μεγάλη ενιαία ΜΕΘ 30 κλινών, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης ανέφερε ότι οι υπόλοιπες από τις κλίνες που παραδόθηκαν σήμερα προορίζονται για τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Σερρών και Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα από τις 24 κλίνες που παραδόθηκαν σήμερα, οι οκτώ είναι για το Ιπποκράτειο, οι έξι για το ΑΧΕΠΑ, πέντε για το νοσοκομείο Σερρών και πέντε για το νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλος ευχαρίστησε το προσωπικό των νοσοκομείων που πάλεψαν με αυταπάρνηση αυτούς τους μήνες και κατάφεραν, η χώρα μας να είναι μία απ’ αυτές με τα λιγότερα κρούσματα, αλλά και τους δωρητές που βοήθησαν το σύστημα υγείας. «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι. Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τα κεντρικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τη Βόρεια Ελλάδα, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας», τόνισε.

Ο κ. Τζιτζικώστας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι με την παράδοση των 24 κλινών εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας και στο Ιπποκράτειο δίνεται η δυνατότητα σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα να διπλασιάσουν τη δυναμικότητά τους σε κλίνες εντατικής, τις οποίες χρειάζονται γενικότερα αλλά και ειδικότερα ενόψει του κρίσιμου διαστήματος.

Ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό του για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και πρόσθεσε ότι η ΠΚΜ είναι στο πλευρό του εθνικού συστήματος υγείας, στηρίζοντάς το με μέσα ατομικής προστασίας και με υποδομές όπως είναι τα 24 κρεβάτια εντατικής που παραδόθηκαν σήμερα.

Τόνισε δε, ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και κάλεσε πολίτες, φορείς, επιχειρηματίες και ειδικά τις επιχειρήσεις τουρισμού να τηρήσουν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μην υπάρχουν πισωγυρίσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ