today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Στην Ελλάδα τα γυρίσματα νέας σειράς της AppleTV

Όπως φανερώνει το όνομα, η νέα σειρά “Tehran”που θα προβληθεί από την AppleTV, εξελίσσεται στη πρωτεύουσα του Ιράν. Τα γυρίσματα της σειράς, όμως, έγιναν στην Ελλάδα με συμπαραγωγό της CosmoteTV, σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr.

Πρόκειται για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με κεντρικό θέμα την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που αναλαμβάνει ως πράκτορας της Μοσάντ, την πρώτη της μυστική αποστολή στη Τεχεράνη. Όταν η αποστολή της αποτυγχάνει εκείνη χάνεται στο Ιράν αναζητώντας τις ρίζες της.

Το 90% των γυρισμάτων της σειράς, οχτώ ωριαίων επεισοδίων, έγιναν στην Αθήνα, σε περιοχές όπως το Πεδίον του Άρεως, η Πλατεία Θεάτρου, οι γειτονιές των Ιλισίων κ.α. Ακόμη ο όμιλος ΟΤΕ διέθεσε τρία κτήρια για τις ανάγκες των γυρισμάτων: Το Μέγαρο ΟΤΕ στο Μαρούσι, ένα κτήριο στην Καλλιθέα, καθώς και το κτήριο της 3ης Σεπτεμβρίου, στο οποίο γίνονται εργασίες και χρησιμοποιήθηκε ως σετ.

Σεναριογράφος της σειράς είναι ο Moshe Zander που μεταξύ άλλων έχει γράψει και τη σειρά “Fauda” που προβάλλεται στο Netflix. Σκηνοθέτης είναι ο Daniel Syrkin που έχει σκηνοθετήσει το “Mossad 101”, το οποίο επίσης προβάλλεται στο Netflix. To “Tehran”, όμως, θα φιλοξενηθεί σε μια άλλη πλατφόρμα, αυτή της AppleTV, καθώς η εταιρεία αγόρασε τα αποκλειστικά δικαιώματα παγκοσμίως. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε θα προβληθεί.

Η CosmoteTV ήταν ο Έλληνας συμπαραγωγός, διευκολύνοντας το έργο της παραγωγής, ενώ την εκτέλεση παραγωγής την έκανε η Blonde Productions. Αξίζει να σημειωθεί πως η σειρά έλαβε επιχορήγηση από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), μέσω του προγράμματος cashrebate (επιστροφή μετρητών), το οποίο πρόκειται να αυξηθεί με στόχο να καταστεί η Ελλάδα πιο ελκυστικός προορισμός για ξένες παραγωγές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να γυριστεί στη χώρα μας και ο δεύτερος κύκλος της σειράς, αν έχει επιτυχία και κάτι τέτοιο συμφωνηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ