today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ακυρώθηκαν τα Φεστιβάλ Coachella και Stagecoach λόγω κορωνοϊού

Τα Μουσικά Φεστιβάλ Coachella και Stagecoach δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε εκπρόσωπος του τομέα υγείας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Τα Φεστιβάλ είχαν ήδη αναβληθεί από τον Απρίλιο για τον Οκτώβριο σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν συνέπειες της σοβαρότερης κρίσης υγείας στη χώρα.

Το Φεστιβάλ Coachella, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί με κεντρικά ονόματα τους Rage Against the Machine, Frank Ocean και Travis Scott.
Το Stagecoach είναι ένα Φεστιβάλ κάντρι μουσικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Empire Polo Club, στο Ίντιο.

Ωστόσο, ο Κάμερον Κάιζερ, αξιωματούχος δημόσιας υγείας στην κομητεία Ρίβερσαϊντ, στην οποία υπάγεται η πόλη Ίντιο που φιλοξενεί τα Φεστιβάλ, είπε ότι δεν θα αισθανόταν «άνετα» με τις μουσικές διοργανώσεις εν μέσω φόβων ότι η πανδημία μπορεί να επιδεινωθεί αργότερα εντός του έτους.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο John Hopkins, στις ΗΠΑ έχουν πλέον καταγραφεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια θετικά τεστ για Covid-19.

«Ανησυχώ καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η πανδημία θα μπορούσε να επιδεινωθεί το φθινόπωρο» είπε ο Κάμερον Κάιζερ. ««Δεδομένων των προβλεπόμενων συνθηκών και δυνατοτήτων, δεν θα ένιωθα άνετα να προχωρήσω. Αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται ελαφρά τη καρδία με τη γνώση ότι πολλοί άνθρωποι θα επηρεαστούν. Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η υγεία της κοινότητας» τόνισε.

Το Φεστιβάλ Coachella ακυρώνεται για πρώτη φορά στην εικοσαετή ιστορία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ