today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

“Ως πολιτικός απατεώνας εξελέγη και συνεχίζει” λέει για τον Κ.Μητσοτάκη ο… ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της συνεδρίασης στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. «Μετά από 61 λεπτά ομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε λέξη να πει για το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ. Απλώς σιώπησε», σημειώνει ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως «δεν απάντησε για τη δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση στο χθεσινό Eurogroup για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο τέλος Ιουλίου. Και εδώ σιώπησε».

«Και μετά τις ένοχες σιωπές, κατέφυγε στα ψεύδη», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι «δεν εξήγησε πώς, μετά από δώδεκα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μόλις σε τέσσερις μήνες να βάλει τη χώρα σε ύφεση, ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή, πολύ πριν από τον κορονοϊό». «Αντίθετα, με λαθροχειρία και ψέματα προσπάθησε να αλλοιώσει ακόμα και τα στοιχεία της Eurostat που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια της ύφεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Αρκέστηκε μόνο να παραδεχθεί ότι μειώνει τους μισθούς των εργαζομένων και τους σπρώχνει στην εκ περιτροπής εργασία», τονίζει η ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Και για άλλη μια φορά -ως γνωστός, πια, πολιτικός απατεώνας- στη δευτερομιλία του, γνωρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα ανταπάντησης, τον αποκάλεσε ψεύτη σε σχέση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση στη χθεσινή δήλωση του Eurogroup, στην οποία αναφέρεται ρητά η δέσμευση της χώρας να επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2021». «Προς τούτο, επικαλέστηκε την παραπομπή σε προηγούμενη δήλωση του Eurogroup, της 16ης Μαρτίου. Αυτή ωστόσο αφορά το 2020, λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη, και όχι το 2021!».

«Δεν μας εκπλήσσει. Ως πολιτικός απατεώνας εξελέγη, τάζοντας στον ελληνικό λαό ανάπτυξη 4%. Το μόνο που κατάφερε ήταν να βυθίσει την οικονομία σε ύφεση πριν από τον κορονοϊό. Και ως πολιτικός απατεώνας συνεχίζει, οδηγώντας τη χώρα σε νέες δεσμεύσεις, τις οποίες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ