today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Βρετανία: Πτώση καταγράφει η τιμή του αργού

Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου λόγω του ισχυρότερου δολαρίου και των ανησυχιών για υπερπροσφορά ύστερα από την ανακοίνωση ότι κάποιοι παραγωγοί του Κόλπου θα τερματίσουν τις εθελοντικές μειώσεις της παραγωγής.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 46 σεντς ή 1,1% στα 40,34 δολάρια το βαρέλια στις 14:34 ώρα Ελλάδας. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 39 σεντς ή 1% στα 37,80 δολάρια το βαρέλι.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, συμφώνησαν το Σάββατο να παρατείνουν τις μειώσεις-ρεκόρ των 9,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα έως τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, αργότερα η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι η ίδια, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θα παρατείνουν τις μειώσεις των 1,18 εκατ. βαρελιών την ημέρα στις οποίες αυτή τη στιγμή προχωρούν επιπροσθέτως του στόχου της ομάδας ΟΠΕΚ+. Όσο για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+, η Σαουδική Αραβία, που είναι ο ντε φάκτο επικεφαλής του ΟΠΕΚ, κάλεσε τους συμμετέχοντες να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με τις υποσχεθείσες μειώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ