Έβρος: Πληροφορίες για μετακινήσεις μεταναστών προς τα σύνορα. Σε ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές

65

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές δυνάμεις μετά από τουρκικές πληροφορίες για χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι συγκεντρώνονται στον Έβρο. Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας , έκανε λόγο για ροή μεταναστών σε γκρουπ που είναι διαχειρίσιμη λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες για μετακινήσεις μεταναστών με λεωφορεία στην Αδριανούπολη.

«Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές», δήλωσε ο κ. Χαρέλας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν τους αριθμούς 6000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα κλπ», πρόσθεσε.

«Βλέπουμε στην παραποτάμια περιοχή απέναντι γκρουπάκια τα οποία κινούνται και άλλα προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Οι αποτροπές από την δική μας πλευρά είναι συνεχής ενώ βλέπουμε ότι γενικότερα συγκεντρώνονται από την απέναντι πλευρά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν μια ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον δικές μας δυνάμεις», ανέφερε ο κ. Χαρέλας.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει από την απέναντι πλευρά μια κινητικότητα. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα. Ωστόσο όπως σημειώνει «να μην ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων σε σχέση με το πόσοι μαζεύονται κλπ», πρόσθεσε.

«Έχουμε όμως αρκετές αστυνομικές δυνάμεις. Ο στρατός έχει εντείνει τις περιπολίες του. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη με την δύναμη την οποία έχουμε», τόνισει ο κ. Χαρέλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στα επιτελεία φτάνουν πληροφορίες για μετακίνηση μεταναστών στην τουρκική μεθόριο, όχι ακόμα στα σύνορα, στην περιοχή της Αδριανούπολης, συγκεκριμένα. Για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται ο αριθμός των 6.000 μεταναστών που ακούγεται αλλά ούτε και διαψεύδεται.

Η ελληνική πλευρά ενισχύει τα μέτρα φύλαξης στην περιοχή των συνόρων με περισσότερες περιπολίες όμως ακόμη δεν ενισχύεται ο Έβρος με δυνάμεις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν αυτό κριθεί απαραίτητο θα γίνει τις επόμενες ώρες ή μέρες.