today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μπάιντεν: Κατηγορεί τον Τραμπ ότι ανησυχεί κυρίως για την επανεκλογή του

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ανησυχεί περισσότερο για την επανεκλογή του παρά για το γεγονός ότι η χώρα του είναι διχασμένη και συνταράσσεται από βίαιες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα στη Φιλαδέλφεια.

«Όταν ειρηνικοί διαδηλωτές απομακρύνονται έπειτα από εντολή του προέδρου από τον περίβολο του οίκου του λαού, του Λευκού Οίκου, με τη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, για να οργανωθεί μια επικοινωνιακή επιχείρηση μπροστά από μια σεβαστή εκκλησία, δικαιωματικά μπορούμε να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος ανησυχεί περισσότερο για την εξουσία παρά για τις ηθικές αρχές. Ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να υπηρετήσει τα πάθη της (εκλογικής) βάσης του από τις ανάγκες εκείνων με τους οποίους υποτίθεται ασχολείται», θα πει ο 77χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο θάνατος του 46χρονου Τζορτ Φλόιντ, ενός Αφροαμερικανού, πριν από μία εβδομάδα στη Μινεάπολη, στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού, είναι ένα «ηλεκτροσόκ για τη χώρα μας. Για όλους εμάς», θα πει ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

«Όμως, σας υπόσχομαι το εξής. Δεν θα εκμεταλλευτώ τον φόβο και τον διχασμό. Δεν θα υποδαυλίσω το μίσος. Θα επιδιώξω να επουλώσω τις φυλετικές πληγές που για καιρό εξαπλώνονταν σαν γάγγραινα σε αυτή τη χώρα και όχι να τις χρησιμοποιήσω για πολιτικό όφελος», συμπληρώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ